NASPÄŤ NA ÚVOD13.09.2024STRANKA

O projektu ZJEDENÉ

Co je ZJEDENÉ?

Náš projekt ZJEDENÉ vznikl, jak jinak, při dobrém obědě. :) Poslední roky nás přesvědčily o tom, jak důležitá je péče o zdraví. Produktivní člověk potřebuje ke správnému fungování kvalitní spánek, pohyb a v neposlední řadě vyváženou stravu. Víme, že připravit si vlastní jídelníček je časově náročné, právě proto jsme pro vás přinesli řešení.

Při sestavování krabiček jsme zachovali optimální poměr živin (sacharidů, tuků a bílkovin) a omezili alergeny jako lepek a laktóza. Přinášíme kvalitní suroviny od lokálních výrobců bez použití konzervantů, barviv a umělých přísad. Dbáme také na dostatek bílkovin, v našem jídelním menu naleznete lehčí zdroje jako jsou ryby, vajíčka, luštěniny a kvalitní maso.
Snědené krabičky jsou vhodné pro vegetariány, alergiky, sportovce i pro děti. Naším cílem je poskytnout kvalitní, plnohodnotnou stravu a pomoci vám napravit nesprávné stravovací návyky bez zbytečných diet. Ať už nemáte čas, nebo vás nebaví vařit, postaráme o to, abyste měli snědené. :)

 

Jak to funguje?


Rozvoz jídla provádíme každé pondělí, středu a pátek. Snědené boxy vám doručíme v časech od 9:30 do 12:30. Krabičková strava začíná pondělním obědem, ke kterému vám přibalíme veškeré podrobné informace o obsahu boxů a doporučení k dennímu režimu. Další krabičky vám přineseme ve středu a poté znovu v pátek, obě várky začínají obědem. 

 

Jídlo v krabičkách můžete bez obav konzumovat i po 3 dnech, jídla jsou totiž zchlazována šokovou metodou, aby vydržela co nejdéle čerstvá. Metoda šokového chlazení zabraňuje množení bakterií, čímž si jídlo zachová své vlastnosti - kvalitu, čerstvost, přirozenou chuť, vůni.

 

Nabízíme týdenní a měsíční stravovací plán, pro lepší porovnání výsledků však pro začátek doporučujeme měsíční plán. Navíc si u něj můžete uplatnit slevu 5%.

 

Pro koho je ZJEDENÉ?


Při vytváření jídelníčku počítáme s průměrným energetickým příjmem pracující ženy a muže, na tvorbu denního menu se však díváme komplexněji. Právě snížením energetického příjmu se zpomaluje náš metabolismus a pozorujeme nutriční podvýživu. Právě proto lidé, kteří přes den jedí nepravidelně a málo (1-2 porce) a zajídají hlad pamlsky a kávou, zpomalují svůj metabolismus a následně "přibírají iz vody." Vymlouvají se, že nestíhají, ale trpí jen jejich vlastní tělo. Následně drží přísné diety, které končí bez požadovaného efektu. Právě v takovém případě může být řešením navýšení energetického příjmu. 


Krabičková dieta Snědené je vhodná i pro opačnou kategorii, a to pro ty, kteří přijímají více kalorií, než dokážou spálit. Žaludek je roztažen a proto se jim zdá, že jídla je málo. Úprava takového stravování trvá minimálně 7 dní. 

Snědené boxy jsou vhodné i pro sportovce. Při tréninkové aktivitě musíme navýšit i kalorický příjem. Boxy jsou bohaté na důležité enzymy, vitamíny, minerály a vlákninu, poskytnou proto všechny živiny potřebné pro aktivní sportovce.

Jídelníček připravíme podle vašich preferencí, vegetariánský, bezlepkový i bezlaktózový. Stravovací program ZJEDENÉ je pro každého, komu záleží na vlastním zdraví.

 

Kdo stojí za projektem? 

Veronika Hanáková je nutriční expertkou v oblasti výživy, dietologie a patofyziologie. Dlouhodobě se věnuje studiu, poradenství a lektorské činnosti v oblasti výživy a sportu. Veronika je kromě ocenění za vývoj cereálních výrobků autorkou několika publikací o zdravé výživě, dlouhodobě se věnuje problematice obezity a je lektorkou odborných konferencí. Přitom působí 12 let jako fitness trenérka a poradkyně, a jako vícenásobná mistryně v basketbalu se věnuje také tae-bo, bodywork a soutěží v kategorii fitness bikini v SAKFST.

"Práce s lidmi je náročná, ale výsledek a odezvy jsou k nezaplacení. Největší motivací jsou pro mě výsledky klientů, pomáhají mi zlepšovat se a postupovat." Veronice se za rok práce nutričního experta a trenéra podařilo o úbytek dohromady 670 kg na 120 klientech. Vedle rozvoje kondice se věnuje i problematice střevního mikrobiomu. "Tyto záněty vznikají při sportu a jsou způsobeny i stravou, ovlivňují výkon a regeneraci."

 

Jak postupujeme při přípravě jídelníčku?

O vyvážený podíl živin v našich jídlech se stará Veronika Hanáková. ,,Běžné stravovací návyky nepokrývají nutriční potřeby zdravého člověka a dochází k malnutrici. Přijímáme spoustu kalorií a přesto nám chybí živiny. Výsledkem je nadváha, ale i různá onemocnění jako cukrovka, vysoký cholesterol, migrény, a bohužel i onkologická onemocnění,“ vysvětluje Veronika.

Jídelní menu jsme sestavili se zvýšeným příjmem důležitých makroživin a mikroživin. Kvalitní komplexní sacharidy jsme obohatili o vlákninu a dbáme na preventivní střevní ochranu. Při tvorbě jídelníčku omezujeme rafinované cukry a volíme bezlepkové potraviny. Nasycené omega 6 a 9 nahrazujeme omega 3 nenasycenými tuky. 

Tajemství úspěchu je v jednoduchosti, krabičky proto připravujeme bez použití konzervantů, barviv a umělých přísad. 

Snědené je v první řadě vyvážený způsob stravování, který pokrývá přísun důležitých živin, které nám během běžného dne chybí.